top of page
קציצות עוף וקישואים ברוטב אדום

מה צריכים לקציצות?
חצי קילו בשר עוף טחון
2 קישואים מגוררים
1 תפו"א בינוני מגורר
1 בצל בינוני מגורר
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כורכום
מערבבים הכל יחדיו ויוצרים קציצות, משמנים נייר אפיה בטיפה שמן זית, מברישים ומסדרים את הקציצות. אופים ל-20 דקות על 150 מעלות, עד שהקציצות יהיו מוכנות מכינים את הרוטב.
להכנת הרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
3 עגבניות מגוררות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
מלח
פפריקה מתוקה
טיפה רסק עגבניות (רצוי כזה ללא מלח וחומרים משמרים)
מאדים טיפה את הבצל ומוסיפים את שאר הרכיבים, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות עד שיש רוטב סמיך (אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים).
כשהקציצות מוכנות מעבירים אותן לתוך הסיר, מרתיחים ומכבים. נותנים להן לנוח ברוטב לכ-5 דקות כדי "שישתו" אותו ומגישים על מצע אורז לבן או פסטה.
בתיאבון :)