דיקור סיני פיברומיאלגיה
מהיכרותי האישית עם סובלים מתסמונת זו, מדובר בתסמונת הראויה למלוא תשומת הלב והטיפול מאחר וברגע שנכנסה לחיי המטופל, היא עלולה לפגוע בתפקודו היומיומי באופן משמעותי, ולהגבילו לא רק באספקט הבריאותי, אלא גם גם חברתי, אקונומי ועוד.
פיברומיאלגיה הינה תסמונת הקרויה FMS (קיצור של Fibromyalgia Syndrome) וקבוצת הסיכון שלה היא בעיקר נשים בטווח הגילאים 20-50. תסמונת זו מאופיינת בכאבים כרוניים של השלד, השרירים ומפרקי הגוף. כמו כן ייתכנו גם הפרעות שינה, תחושת נוקשות של שרירי הגוף (בעיקר בשעות הבוקר), עייפות, דיכאון, כאבי ראש, קשיים בריכוז ובזיכרון, סחרחורות, תחושת נימול בידיים, כמו גם רגישות יתר לאור, ריח, רעש, שינויי טמפרטורה ועוד.
חשוב לציין כי הפיברומיאלגיה אינה מחלה דלקתית או ניוונית, לעומת זאת, איננה נחשבת להפרעה פסיכוסומאטית או פסיכיאטרית, כך שבמילים אחרות ובניגוד לדעה הרווחת בציבור- בהפרעה זו לא הכל בראש...
פיברומיאלגיה יכולה להחמיר עקב מספר גורמים:
לחץ מנטלי או עבודה פיזית מאומצת לאורך זמן
בעיות שינה
טראומה נפשית
חשיפה לאקלים או מזון לח וקר לאורך זמן
('הידבקות במחלות ויראליות שונות (דוגמת וירוס אפשטיין בר, הרפס וכד
חשוב לציין כי המילה "סינדרום" באה לתאר מצב רפואי בעל מגוון רחב של סימנים ותסמינים שיצוינו בהמשך ולא רק כאבי שרירים ומפרקים. על אף שלרפואה המערבית אין הסבר עד היום מדוע מקבץ הסימנים והתסמינים של הסינדרום קורה כפי שהוא קורה בפועל, ההתייחסות לסינדרום זה היא כמו אל מחלה.
קריטריונים לפיברומיאלגיה
איך מאבחנים פיברומיאלגיה? לפיברומיאלגיה קריטריונים רבים ואין זה מחייב כי כולם יתקיימו תמיד, ישנם סימנים ותסמינים נפוצים יותר ונפוצים פחות. וחשוב לציין כי רק רופא מוסמך לאבחן תסמונת זו.
בין התסמינים היותר נפוצים ניתן לציין כאבים סימטריים ומפושטים בשרירים ובמפרקים (כאב עמוק/ שורף/ דוקר), תשישות (לעיתים היא כה גדולה עד כדי כך שלא ניתן לקום מהמיטה) ונוקשות של שרירי הגוף (תחושה של רגליים עשויות מבטון), כל אלה יחמירו בדרך כלל בשעות הבוקר. קריטריון נוסף הוא רגישות בלפחות 11 מתוך 18 נקודות רגישות (Tender Points) במקומות ספציפיים בגוף אשר נבדקים על ידי הרופא המאבחן.
בין הסימנים והתסמינים הנוספים לפיברומיאלגיה ניתן למנות גם כאבי מחזור, הפרעות שינה, כאבי ראש, נפיחות ברגליים, תחושת עקצוץ או הירדמות של הגפיים, סחרחורות, רגישות לאור, רעש, ריח וכד', קושי להתרכז או לחשוב בצורה ממוקדת, יובש בפה ועוד.
איך מטפלים בפיברומיאלגיה ברפואה הסינית?
לפי הרפואה הסינית, פיברומיאלגיה הינה מחלה המאופיינת בפעילות לא מאוזנת של הטחול והכבד. הגורמים לחוסר האיזון יכולים לנבוע מסיבות רגשיות שונות, תזונה לקויה או פעילות גופנית מאומצת לאורך זמן. הטיפול המשלים בפיברומיאלגיה מתבסס על דיקור סיני ונטילת צמחי מרפא , כמו גם טיפול רפלקסולוגי התומך במטופל. הטיפול נמצא יעיל מאוד להקלה על הכאבים, התשישות וסימני המחלה השונים. כמו כן, הטיפול נועד לסייע בהקטנת תדירות הההתקפים ושיפור אורח חיי המטופל/ת.
רוצה לדעת עוד על הטיפול בפיברומיאלגיה ברפואה סינית? יש לך שאלה? השאר פרטיך כאן ואשוב אליך בהקדם