top of page

על דרך המשי בסיר ומחבת

ביום קיצי אחד לפני מספר שבועות אירחתי במטבח שלי את יעל ארנסט, העורכת והאמא של אתר "סינית" ויחד צילמנו כתבת אוכל שעוסקת בשני מאכלים שקשורים בדרך המשי- כיסונים ואורז. שניהם הפוכים תרתי משמע, אחד סיני ואחד פרסי, האחד קר והשני מחמם, ושניהם הפוכים על מגש, מקיימים ביניהם קשר דרך תבלינים עזי טעם וצבע.

את הכיסונים מילאתי בסלק, בצל, סומאק וכמון והם הוגשו לצד סלט מלפפונים קר עם סומק ונענע. את מנת האורז הכנתי עם שום וגזר (פולואו סיר או הביג') ותשמעו אובייקטיבי אני לא, אבל מעבר לעונג הגדול שהיה בלצלם, לבשל, להכין את האוכל ולדבר עליו- יצא פשוט טעים וכיפי!

וחוץ מהסיפור שהמנות האלו מספרות, והתמונות הבאמת מהממות שיעל צילמה, תוכלו למצוא שם גם מתכונים מלאים וטעימים לכל מנה.

למעבר לחלק הראשון של הכתבה שעוסק בכיסונים לחצו כאן


ובתיאבון!

למעבר לחלק השני של הכתבה שעוסק באורז לחצו כאן


פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page