יש ימים בחורף בהם כל מה שצריך זה תבשיל מנחם ומהיר שיעשה נעים בבטן.
עם הכנה וחיתוך של כל חומרי הגלם לפני שמדליקים את הווק תוכלו ליהנות מהנודלס האלו די מהר מהרגע שתחשבו עליהן.
כאן השתמשתי בנוזל קוקוס ולא בקרם קוקוס (שמכיל יותר שומן וכבד יותר בטעם) וכדי להקליל טיפה את הטעם דיללתי במים וחלב שקדים.
מה צריכים? (2 מנות)
חצי חבילת אטריות אורז בעובי בינוני, לאחר בישול במי רותחים
1 כף שמן קוקוס
חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרבעים
1 שן שום קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
250 מ"ל נוזל קוקוס (אני משתמש בשל AROY-D)
חצי כוס חלב שקדים
כפית מחית קארי
כפית סוכר חום
חצי כפית אבקת קארי
פלפל שחור גרוס
מלח ים אטלנטי
לקישוט
חופן עלי כוסברה קצוצים
פרוסות פלפל צ'ילי אדום
רצועות בצל סגול
איך מכינים?
מחממים ווק היטב על אש גבוהה ומוסיפים את כף שמן הקוקוס.
מוסיפים את הפטריות, השום והג'ינג'ר ומקפיצים כ-2 דקות.
מוסיפים לווק את נוזל הקוקוס, מחית הקארי, אבקת קארי, סוכר, מלח ופלפל, חלב השקדים והמים.
מוזגים מהרוטב לקערה בעזרת מצקת, מניחים מעל בסידור מעגלי את אטריות האורז, הבצל הסגול, כוסברה ופלפל צ'ילי ומגישים מיד לשולחן.
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!