אין, פשוט אין על רוח ששורקת בחוץ, כאילו מבקשת ממני להיכנס למטבח, לשים איזה סיר קטן על האש כדי להשביע את רעב האלים שהולכים להביא חתיכת גשם לכאן הלילה. אז האלים רוצים? האלים יקבלו- מרק אפונה מהמם לעת ערב הנה אני בא!
המרק הזה לא מצריך הכנות מיוחדות או השריה מקדימה של האפונה. אם ממש תרצו ויש לכם זמן תוכלו לקצר את זמן הבישול של האפונה בחצי בהשריה של האפונה בעקרת מים קרים כשעה לפני הבישול.
המרק מתאפיין בתבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, כמון, שום, בצל ופלפל שחור שמביאים איתם איכות שמתאימה מאוד ליום הזה, כמו גם האפונה, שנחשבת למחזקת YIN ברפואה הסינית ובעלת איכות נייטראלית.
מה צריכים?
1 כף שמן זית
1 בצל לבן יבש קצוץ
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, קצוצה
4 שיני שום קצוצות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
1/2 כוס אפונה צהובה יבשה, שטופה היטב
1/2 כוס אפונה ירוקה יבשה, שטופה היטב
אצבע שורש כורכום טרי, מקולף
1 קישוא קטן, חתוך לקוביות
פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
מלח
רבע כפית כורכום
רבע כפית אבקת כמון
איך מכינים?
מחממים כף שמן זית בסיר קטן על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והגזר ומטגנים עוד 3 דקות תוך כדי בחישה.
מוסיפים את האפונה, שורש הכורכום והתבלינים עם 3.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד ריכוך (לפחות 30 דקות), מוסיפים את הקישואים ומבשלים עוד 20 דקות.
אם צריך מוסיפים עוד קצת מים ומתקנים תיבול. כשהמרק יתקרר הוא יהפוך יותר גושי אז לאכול כשחם או להוסיף מים בחימום לקראת הגשה.
בתיאבון!
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!