top of page

רייס נודלס בקארי מנגו-כרובית ושעועית שלג פריכה

יש לי מן חלום כזה שחוזר על עצמו, בחלום אני כרובית שטובלת ברוטב קרמי כתמתם מתוק, והלילה זה כבר היה יותר מדי, מילא סופרמן, אבל כרובית? אז נכנסתי למטבח כדי לשחרר את החלום הזה, וכמו שיר שתקוע לי בראש הבטחתי לעצמי שלא יעזור כלום, אני אגיע לטעם הזה.

לא ידעתי מי יצטרף אל הסיר אבל הייתי די בטוח שייצא כיף בצלחת. מפה לשם- לפינאלה הגיעו אטריות אורז ברוטב קארי מנגו-כרובית עם שעועית שלג פריכה חלוטה. והטעם? אפשר לנשום- יצא בול כמו בחלום...

אפשר להכין את המנה הזו בכלום זמן, היא מתאימה גם לארוחות בהן מארחים, מכינים את הרוטב, האטריות והשעועית וכל מה שנשאר זה רק להרכיב את המנה לפני ההגשה.

היא מתכתבת עם הקארי מהמטבח ההודי, האטריות ושעועית השלג מהמטבח הסיני והכי כיף להכין אותה רגע לפני סוף עונת המנגו.

התבלינים במנה הזו יוצרים מנה שנחשבת ברפואה הסינית למחממת והמנגו, שמן ונוזל הקוקוס מוסיפים לה נופך שומני יותר, יש שיאמרו- מנחם, ככה היא מתאימה בול עכשיו לערב סתיו קריר, כשרוצים מנה מחממת אך לא כבדה מדי.

*הכנות:

כדי לחסוך בזמן, אני ממליץ לקלות את זרעי החרדל, לחלוט את הכרובית ולבשל את אטריות האורז לפני הכל, ואז, בזמן הכנת הקארי נשאר רק לחלוט את השעועית הפריכה, ככה כולם יגיעו מוכנים ומרוצים לצלחת ההגשה.

כדי לשמור על השעועית פריכה אחרי החליטה הקצרה במים הרותחים- כדאי להכין מראש קערת מי קרח אליה תעבירו את השעועית אחרי הסינון והשטיפה, כך היא תמתין עד להרכבת המנה.

את הכרובית, אטריות האורז והשעועית בישלתי באותו הסיר ואותם המים בעזרת כלי הבישול הגאוני הזה שכדאי להחזיק במטבח לבישול של אטריות, כיסונים וכל דבר שרוצים לבשל ולשמור על נוזל הבישול לשימוש מאוחר יותר, אפשר למצוא אותה בחנויות בישול וכלי בית.

ואם אין לכם את המסננת הזו אפשר פשוט לבשל אותם בסיר מים (ללא מלח), לסנן ולשטוף תחת מים זורמים.

ובואו נדבר רגע על הקארי. הקארי הוא שם כולל לתערובת תבלינים עשירה שמשתנה בהרכב לפי האיזור ממנו היא באה. במתכון הזה השתמשתי במחית קארי מוכנה שאפשר למצוא היום כמעט בכל סופר (במדף האסייתי) , ובעוד כמה תבלינים כדי "להקפיץ" את הטעמים החוצה.

את זרעי החרדל השחור קליתי קלות במחבת ללא שמן לפני הבישול, את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה טחנתי בעלי ומכתש ביתי, ונעזרתי גם בשורש גלנגל מיובש שהוסיף טעם לרוטב ( לא חובה, אבל אם תרצו אותו תמצאו אותו בחנויות התבלינים). ככה נראים זרעי החרדל השחור (למטה) ושורש הגלנגל :

מה צריכים? (4 מנות)

חבילת אטריות אורז דקות, מבושלות לפי ההוראות, מסוננות

1 מנגו בשל, קלוף וחתוך לקוביות

1/2 ראש כרובית, מפורקת לפרחים קטנים, חצי מבושלת במים

400 גרם שעועית שלג טריה

פחית נוזל קוקוס

1 כף שמן קוקוס

1 כפית מחית קארי

1 פרוסת שורש גלנגל מיובש (לא חובה)

4 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

1/2 כפית זרעי חרדל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית זרעי כמון

1/4 כפית כורכום

פלפל שחור

מלח

לקישוט:

1 פלפל צ'יל אדום טרי קצוץ

חופן עלי כוסברה

איך מכינים?

  1. כותשים את זרעי הכוסברה והכמון בעלי ומכתש או מטחנה ומניחים בצד.

  2. קולים קלות במחבת ללא שמן את זרעי החרדל השחור ומניחים בצד.

  3. חותכים את קצוות תרמילי השעועית, חוצים כל תרמיל לשניים ושוטפים. ממלאים סיר מים עד חציו ומביאים לרתיחה. כשרותח חולטים את השעועית כ-4 דקות (היא תקבל צבע ירוק עז יפהפה).

  4. מעבירים למסננת ושוטפים בהרבה מים, מעבירים לקערת מי קרח ומניחים בצד.

  5. מחממים את השמן בווק על אש גבוהה, כשהווק מעלה עשן מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הזרעים הטחונים, הכורכום, הפלפל השחור, שורש הגלנגל, מחית הקארי והמנגו, בוחשים היטב ומבשלים כדקה על אש גבוהה.

  6. מוסיפים לווק את נוזל הקוקוס, בוחשים היטב ומבשלים על אש גבוהה כ-15 דקות עד שקוביות המנגו יתרככו, נוזל הקוקוס יצטמצם ונוצר רוטב קרמי בצבע כתום עז. מוסיפים מלח לפי הטעם.

  7. זה הזמן להוסיף את פרחי הכרובית, לערבב בעדינות, לבשל עוד כ-5 דקות ולכבות.

  8. מסדרים בקערת הגשה את האטריות והשעועית ולצידן את הרוטב עם כמה פרחי כרובית, מקשטים בצ'ילי וכוסברה ומגישים לשולחן.


אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários


bottom of page