top of page

גונדי נוֹחוֹצִ'י- קציצות עוף וקמח חומוס קלוי

הו גונדי יקירתי, זו ללא אחת הקציצות הכי מנחמות וכיפיות שתוכלו להכין, ויחסית בקלות. גונדי נוחוצ'י היא קציצה קצת יותר מעודנת מגונדי בֶּרֶנְגִ'י, שעשויה מבשר, אורז ועשבי תיבול. ( בפרסית: גונדי –קציצה, נוחוד- חומוס, ברנג'- אורז).


השילוב בין העוף לבין קמח החומוס הקלוי והתבלינים שמצטרפים אליהם- הל וכמון, עושים את הקציצה הריחנית הזו לאוצר של ממש. המרק המסורתי שמלווה אותה הוא מרק גרגרי חומוס ולימון שחור, שנותן לו טעם עמוק. תוכלו לשלב בו עוד בשר עוף או בקר, וירקות כמו עלי סלרי, פטרוזיליה, גזר ושורשים אחרים.

את הקציצות עצמן תוכלו לשלב במרק חומוס או מרק עוף צח, תבשיל גורמה סבזי או מרק ירקות ביתי מחמם. מבחינה תזונתית, הגונדי נוחוצ'י היא קציצה עשירה בחלבון, ולכן בשילוב עם אורז תקבלו ארוחה שלמה של חלבון מלא.


לפני שמתחילים

  • קמח חומוס קלוי, שעשוי מגרגרים קלויים טחונים, תוכלו להשיג היום כמעט בכל חנות תבלינים או חנות טבע, אם הטחינה נעשית במקום זה עדיף, ככה תוכלו להבטיח טעם טרי יותר. אני אוהב לאחסן את הקמח במקפיא, כדי שלא יתעפש.

  • הסוד למרקם הנכון של גונדי טמון באיזון מדויק בין קמח החומוס הקלוי, שהוא יחסית קמח דחוס וכבד, לבין בשר העוף, כדי שהקציצה לא תהיה יבשה מדי מבפנים כדאי להוסיף לה בצל טחון וטיפה שמן כמו שתראו במתכון.

  • אם יש לכם מיקסר או בלנדר מוט מומלץ לטחון גס רבע מכמות גרגרי החומוס המבושלים ולצרף למרק. זה ייתן לו מרקם מעניין יותר.

  • מעדיפים גונדי בלי בשר? אם תרצו להכין גונדי צמחוני תוכלו להחליף את הבשר ב2 חבילות טופו קשה, לסחוט אותו היטב מנוזלים, לחתוך גס ולטחון אותו במעבד מזון בפולסים עד שתקבלו מרקם דומה לזה של הבשר הטחון.



מה צריכים?


לקציצות (20 כדורים בערך)

500 גרם חזה עוף טחון

1/2 כוס קמח חומוס קלוי

1 בצל לבן טחון במעבד מזון למרקם חלק

5 תרמילי הל טחונים, בלי הקליפה הירוקה

חצי כפית אבקת כמון

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית


למרק

1 בצל לבן קצוץ דק

כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים היטב

1 לימון פרסי שחור מיובש

3 גזרים קלופים, פרוסים לעיגולים

צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל

רבע כפית כורכום או כמה חוטים של זעפרן



איך מכינים?

1. מכינים את התערובת לקציצות- מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה אחת עד ליצירת גוש אחיד. בשלב הזה תקבלו גוש די דביק, לא להיבהל, בזמן הכנת הקציצות תיעזרו במים כדי ליצור קציצות חלקות ויפות. בינתיים תנו לו לנוח במקרר.

2. מכינים את המרק- מחממים כף שמן בסיר עמוק בגודל בינוני ומטגנים את הבצל עד להשחמה, כששחום דיו מוסיפים את גרגרי החומוס, הגזר והלימון השחור יחד עם הפלפל השחור, הכורכום (או הזעפרן ) וטיפה מלח . מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה.

3. כשהמרק רותח מנמיכים את האש ומתקנים תיבול עם מלח אם צריך (אם יותר מדי מלוח מוסיפים טיפה מים).

4. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מכינים צלחת קטנה עם מים על משטח העבודה, מרטיבים את כפות הידיים וצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.

5. מניחים כל קציצה בעדינות בתוך המרק. ממשיכים ליצור קציצות מכל התערובת ומקפידים להרטיב את הידיים בין קציצה לקציצה.

6. מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-15 דקות.

7. כשכל הכדורים צפים ומקבלים צבע צהבהב יפהפה סימן שהתבשיל מוכן!

8. מגישים הקציצות בקערה יפה אל מרכז השולחן, מומלץ להגיש לצד אורז לבן וצלחת רעננה של עשבים ירוקים טריים (סבזי) כמו פטרוזיליה, טרגון, ריחן פרסי, נענע ורשאד.


בתיאבון!


אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page