top of page

נודלס חובזה וסומק

בהמשך לפוסט הקודם שלי על החוביזות היפהפיות שצמחו להן ליד הבית שלנו. משחקי החוביזה ממשיכים! והפעם מתכון חמצמץ, קליל וטעים לנודלס ללא גלוטן, בטעם לימוני של יום חורף קיצי.


אחד התבלינים שאני מארח כאן הוא הסומק (Sumac), תבלין חמצמץ בעל טעם עדין המופק מצמח הנקרא אוג הבורסקאים (Rhus coriaria), מקורו של הסומק הוא בטורקיה והוא צומח ונפוץ ברחבי המזרח התיכון (לבנון, יוון, ישראל), אצלנו הוא צומח בצפון הארץ והרי ירושלים, ואחרי ייבוש וטחינה פירותיו האדומים משמשים להכנת התבלין החמצמץ הזה.

סומק

הסומק נקרא בשמו בגלל השימוש הנרחב שנעשה בו בתעשיית עיבוד העורות, בורסקאות, עד היום. נוסף על היותו תבלין במטבח, הוא מוכר גם ברפואה העממית של המזרח התיכון כמסייע לטיפול בכאבי בטן, כיבי קיבה, שלשולים וקלקולי קיבה, כאבי שיניים ודלקות חניכיים, טיפול בסוכרת, וויסות תיאבון, מחלות כבד וטחול ובעיות שונות במערכת השתן.

ברפואה הסינית, הסומק משויך לפאזת האש ונחשב למחזק דם בגלל צבעו הארגמני. חמצמצותו העדינה מסייעת בכיווץ וספיחה, בשימוש פנימי (טחורים, הרטבת לילה, כאבי חניכיים, צניחת רצפת האגן) ובשימוש חיצוני (רטיה על פצעים, דליות או וורידים נפוחים).

אתם יכולים לתבל איתו אורז, קציצות, עוף בתנור, לקשט ממרחי גבינה או להקפיץ בצבע ובטעם כל סלט שתרצו.

חוביזה וסומק הולכים יחד יפה במנה הזו, גם בטעם החמצמץ וגם ביכולת של שניהם לחזק דם- תכונה חשובה בעיקר לאנמיים שבינינו.

חוביזה

אם אתם פחות בקטע של חוביזה גם כאן אתם עדיין חברים וזה בסדר, אפשר להחליף אותה בכל עשב ירוק שבא ליד (כמו בזיליקום, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר) כל עוד הוא טרי וכל עוד זוכרים שהוא משפיע על הטעם, אז שימו לב לכמויות.


מה צריכים ? (2 מנות)

חצי חבילת אטריות אורז

צרור עלי חוביזה טריים

1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות דקות

4 שיני שום קלופות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

מיץ מחצי לימון טרי

שמן זית

רוטב סויה

סומק

פלפל שחור

מלח

איך מכינים?

  1. משרים את עלי החוביזה בקערה גדולה מלאה במים קרים, יחד עם כף מלח (המלח עוזר לנקות את העלים מחרקים לא רצויים) למשך 10 דקות, שוטפים היטב, מסננים וקוצצים גס.

  2. בזמן ההשריה של החוביזה, מבשלים את אטריות האורז בסיר מלא מים רותחים, כשמתרככות מוציאים למסננת, שוטפים במים קרים היטב ומניחים בצד.

  3. מערבבים בווק לוהט על אש הכי גבוהה את שמן הזית, רצועות הבצל, השום וגרידת הלימון- למשך 2 דקות.

  4. מוסיפים את הנודלס ומקפיצים לדקה נוספת.

  5. מוסיפים לווק את החוביזה, מתבלים בסומק, פלפל שחור ומלח ורוטב סויה, מקפיצים לעוד 2 דקות לספיגת הטעמים.

  6. מוזגים לקערה, מקשטים בעוד קצת סומק, מזליפים מעל מיץ לימון טרי ומגישים.

בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page