בחוץ חם כמו בתנור שמישהו שכח לכבות.
קטניות בסלט הן פתרון מצויין לקירור הגוף ולבוסט של אנרגיה. ברפואה הסינית רובן נחשבות למקררות ועשירות בyin. יש קטניות שקל לעבוד איתן במטבח ללא השריה או בישול מקדים כמו עדשים שחורות או כתומות, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים עד ריכוך. מסננים ומחברים עם עוד חומרי גלם ותבלינים.
ויש כאלה קטניות שמשתלם להקדיש להן זמן פעם ב-, להשרות, לבשל ולשמור במקפיא לימים כמו היום. זה יכול להיות חומוס, שעועית לבנה, אזוקי ועוד הרבה אחרות.
כאן הרכבתי סלט קיצי שאיכותו הכללית מקררת. גרגרי חומוס, עדשים שחורות, סלק ופריקי (חיטה ירוקה שנותנת טעם מעושן נהדר לסלט, אם פחות מתאים לכם אפשר להחליף בכוסמת ירוקה או קינואה).
ברקע- מחית תמרינד, מחית פלפל חלפיניו, כמון ועשבים טריים כמו פטרוזיליה ונענע.
סלט נהדר כארוחה בפני עצמה או כתוספת לדג טרי עם ריח של ים.
מה צריכים?
1 כוס עדשים מבושלות
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס חיטה ירוקה (פריקה)
1 סלק קטן טרי חתוך לקוביות
1 כף שמן זרעי ענבים
כפית מחית תמרינד מהולה בטיפ'לה מים
חצי כפית כמון טחון
פלפל חלפיניו טחון (לא חובה, אפשר כל צ'ילי אחר שמתחשק או בכלל לא)
חופן פטרוזיליה ונענע טריה קצוצה
איך מכינים?
מניחים את החיטה הירוקה בסיר קטן עם מעט מלח ומכסים במים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים עד ריכוך. מסננים, מקררים ומוסיפים את שאר חומרי הגלם.
מערבבים בקערה ומניחים ל-20 דקות לספיגת טעמים.
בתיאבון ❤️
אהבתם את הפוסט? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!
Comments