אני כל כך אוהב להכין מנות שאוכלים בקערה עם כף. כמו חיבוק פנימי ומחמם לבטן, התבשיל הכיפי הזה מתאים לערב חורפי קר ולא דורש הרבה הכנה מוקדמת.
השילוב של הבצל, הקינמון, הל וכמון יוצר תבשיל מחמם באיכותו שמתאים למצבי קור בקיבה ובטחול, יחד עם העדשים והאורז שמייצרים חלבון מלא תוכלו להרויח גם חימום וגם חיזוק של הגוף בתבשיל אחד.
מה צריכים?
3 כפות שמן זית כוס וחצי אורז פרסי 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות 3 פטריות פורטבלו ללא רגל, פרוסות 1 כוס עדשים שחורות רבע כפית אבקת הל רבע כפית אבקת כמון רבע כפית אבקת קינמון רבע כפית כורכום מלח פלפל שחור 3 זנבות בצל ירוק, קצוצים
איך מכינים?
מבשלים את העדשים ב-2 כוסות מים עד לריכוך. מסננים ושומרים את המים.
מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הבצל והפטריות עד השחמה.
שוטפים את האורז היטב במים עד שמי השטיפה הופכים כמעט שקופים, מוסיפים לסיר את האורז, העדשים, התבלינים ומכסים במי העדשים. אם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי ועוד קצת (בערך 2 כוסות נוזל סה"כ).
בוחשים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה. עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים כדי לאטום את הסיר היטב.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד לריכוך של האורז. מתקנים תיבול עם מלח אם צריך, מוסיפים את הבצל הירוק, בוחשים היטב ומגישים.
בתיאבון!
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!
Commentaires