למרק הכתום שמור מקום של כבוד במטבח שלנו, הצבע הכמעט זרחני שמקנים לו השורשים והירקות הכתומים יחד עם המתיקות של השום הופכים אותו למבוקש במטבחנו גם בחורף, גם בקיץ ובעצם בכל עונה. הכיף במרק הזה הוא שניתן לשחק עם המרקם שלו, אם רוצים מגישים אותו כמרק רגיל ואם רוצים טוחנים בבלנדר עד שנהיית משחה כתומה וטעימה, ואפשר גם באמצע.
לשחקנים הכתומים במחזה הזה חשיבות רבה גם על פי עקרונות התזונה הסינית. צבעם הכתום- חום- צהוב משייך אותם למזונות המחזקים את מערכת העיכול- האדמה של גופנו ומכאן חשיבותם הרבה. כדי להקנות למרק הכתום קלילות מסוימת ושלא יהיה כבד מדי, מומלץ מאוד להוסיף את השום הטרי לקראת סוף הבישול. אם הטעם השומי חזק מדי בשבילכם, תוכלו להוסיף אותו באמצע הבישול.
אם תרצו להסמיך את המרק יותר, ניתן להוסיף על כמות זו כחצי כוס עדשים כתומות.
מה צריכים ? (ל-4 מנות)
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
חתיכה יפה של דלעת (כוס קוביות דלעת)
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
2-4 שיני שום קצוצות
חצי כוס עדשים כתומות (לא חובה)
כפית שורש כורכום טרי קצוץ
מלח
פלפל
כורכום
חופן כוסברה או פטרוזיליה טריה קצוצה לקישוט
איך מכינים?
מחממים בסיר עמוק טיפה שמן, מוסיפים את הבצל, הבטטה, הגזר, הדלורית והדלעת.
בוחשים את הסיר היטב ומטגנים כ- 2 דקות על אש גבוהה בלי המכסה.
מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומכסים במים רותחים. בשלב זה אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות (לא חובה)
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ומוודאים שכל הכתומים הפכו לסמיכים ורכים.
מוסיפים את השום הטרי ומגביהים את הלהבה ל-5 דקות ללא מכסה, כך המרק יצטמצם והטעמים יתחדדו.
אפשר להגיש כך או לטחון בבלנדר לקבלת מרקם אחיד , לקשט בפטרוזיליה / כוסברה ולהגיש.
*במקום להסמיך את המרק בבלנדר, אפשר להוסיף לו 5 דקות לפני סוף הבישול חופן אטריות ביצים דקות.
בוחשים היטב ומחכים 5 דקות נוספות אחרי הכיבוי עד להגשה.
בתיאבון!
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב ולשתף חברים
Comments