החורף הוא עונת הכרוב. כרובי החורף פריכים, גדולים ומלאים במים, מביאים איתם המון אפשרויות משחק במטבח.
בעיניים טיפוליות, הכרוב נחשב לירק מחמם מעט, בעל טעם מתוק וחריף. תכונותיו הריריות מאפשרות לו להיות מלחלח מעיים מצוין ולכן יעזור במקרים של עצירות, בעיקר כזו הנובעת על רקע חום בקיבה ובמעיים.
חריפותו של הכרוב יכולה לסייע בטיפול בצינון ושיעול (במרק או חליטה) וקרירותו מסייעת בשימוש חיצוני כרטיה להטבת העור בפצעים חיצוניים, כיבים ופרונקלים.
הכרוב עשיר בגופרית, שנחשבת למחממת ועוזרת בניקוי טפילים וטיהור הדם. יש בו יודין וויטמין C, עליו החיצוניים (אלה הירוקים יותר) עשירים בויטמין E, ומכילים לפחות שליש סידן יותר מאשר עליו הפנימיים.
אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות עם כרוב הוא כרוב כבוש, מתכון פשוט וקל להכנה, שמסייע בשיקום הסביבה החיידקית של מערכת העיכול ומשמש כפרוביוטיקה חזקה שמסייעת למערכת החיסון.
הכרוב הוא גם אחד השורדים הקשוחים שיש במקרר הביתי, לכן סופר קל להכין ממנו את הסלט הזה, הוא זמין תוך דקות כתוספת מרעננת לארוחה חמה.
אפשר להוסיף לו כל כך הרבה אפשרויות בסלט (מרצועות גזר, מקלות תפוח ירוק, רצועות כרוב סגול, דרך אטריות זכוכית, עדשים, מקלות מלפפון, פטרוזיליה קצוצה, ועד מקלות סלק ועוד אינסוף אופציות).
אצלנו אוהבים אותו חמוץ מאוד, עניין של טעם כמובן, תתחילו במעט לימון ואם צריך יותר תוסיפו.
הוא ישרוד במקרר הביתי 3 ואפילו 4 ימים.
מה צריכים?
חצי כרוב בינוני, חתוך לשני רבעים
חצי כפית מלח גס להשריה + חופן מלח לתיבול
מיץ מלימון וחצי
2 כפות שמן ניטרלי (אני משתמש בזרעי ענבים)
איך מכינים?
1. משרים את רבעי הכרוב בקערה גדולה עם הרבה מים קרים וחופן מלח למשך 10 דקות כדי לתת לחול/ חיות שונות הזדמנות ללכת.
2. שוטפים היטב את רבעי הכרוב תחת מים זורמים, מנערים ומניחים במסננת כדי לתת למים לנטוף החוצה.
3. בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כל רבע לרצועות דקות ככל האפשר ומעבירים לקערה
4. בוזקים חצי כפית מלח על הכרוב ומקוצ'צ'ים היטב בידיים, לאחר מכן מוסיפים את מיץ הלימון והשמן, מקוצ'צ'ים שוב כדי שהתחמיץ יעטוף את כל הכרוב שבקערה ומעבירים לקערת הגשה או כלי אחסון.
בתיאבון!
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!
Comments