top of page

מוסקה בטטה וטופו

יש חומרי גלם שמבקשים זמן משלהם, שהייה ממושכת בחום ורוטב עוטף עושה להם פלאים. ככה זה עם חצילים. זמן קצר יחסית בתנור והם יתמסרו לאג'נדה שלכם. יהפכו לענן מפוצץ בטעמים. כאן הפגשתי חצילים וכרישה עם בטטה וטופו, וכולם יחד הפכו למוסקה שנחה בתנור לשעה קלה.


כדי להקל על העניינים מומלץ מאוד להשתמש בסיר שמתאים לבישול וגם לאפיה בתנור.


חצילים, שהם בסיס המנה, נחשבים ברפואה הסינית למזון בעל מזג מקרר, מלחלח ומניע מעיים ובעל טעם מתוק. לכן יתאימו לטיפול במצבי חום ויובש במעיים שיכולים להתבטא בין השאר בעצירות. בגלל כמות הסולניום הגבוהה יחסית שמצויה בזרעים כדאי לבחור חציל קל שלא מכיל הרבה זרעים.

לפני השימוש בחציל כדאי להמליח אותו קלות ולהניח אותו במסננת למשך 20 דקות כדי שיגיר את הנוזלים המרירים שמצויים בו.


מה צריכים?


2 חצילים בינוניים, עם הקליפה

חצי בטטה קלופה, פרוסה לפרוסות בעובי חצי ס"מ

טופו קשה פרוס (מספר הפרוסות כמספר פרוסות החצילים)

כוס וחצי כרישה קצוצה

2 כוסות מים רותחים/ ציר ירקות

1 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti

1 כפית שבבי פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר חום או סילאן

4 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור

שמן זית

איך מכינים?


1. שוטפים היטב את החצילים ופורסים אותם לרוחב ליחידות עבות שאפשר לחרוץ בהן מעין "פה" למילוי.

2. ממליחים כל פרוסה בעזרת מלחיה ומניחים את הפרוסות במסננת במקום מואר למשך 20 דק' כדי שיגירו נוזלים.

3. בסיר רחב או כלי חרס (כזה שמתאים גם לתנור) מאדים קלות את הכרישה הקצוצה בשמן זית למשך 5 דקות, מכבים.

4. מערבבים בקערה את המים, העגבניות המרוסקות, השום הקצוץ, שבבי הפפריקה, הסוכר החום, 1 כפית מלח, ופלפל שחור לפי הטעם.

5. ממלאים כל פרוסת חציל בפרוסת טופו אחת ופרוסת בטטה אחת (אם טיפה מציץ החוצה זה בסדר גמור) ומסדרים בסיר הרחב מעל הכרישה המאודה. בסיום הסידור יוצרים מעל את הרוטב מהקערה, מכסים במכסה, מדליקים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

6. בעזרת כף בודקים ומתקנים מליחות ומתיקות הרוטב לפי הצורך, יוצקים מהרוטב על פרוסות החציל שערוכות בסיר, מכסים שוב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך 20 דקות.

7. מוציאים מהתנור ויוצקים מהנוזלים מעל החצילים. מחזירים לתנור מכוסה.

8. מנמיכים את החום ל180 ואופים כ-40 דקות נוספות עד שעה, כמה שיותר יותר טוב :)

9. לפני ההגשה אופים עוד 10 דקות ללא מכסה בחום של 250 מעלות כדי להשחים את החצילים.

10. מפזרים מעל רצועות כרישה קצוצה ומגישים, ליד סלט ירוק או לצד אורז לבן.


בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page