קציצה היא כדור של נחמה, כולנו נסכים על זה לא?
אז למה שלא להכין כאלה שאפשר לקחת איתנו בכריך, לאכול ליד סלט, לטבול בטחינה או לגנוב מהתבנית מיד כשזה יוצא חם מהתנור?
בקציצות האפויות הצמחוניות האלה תמצאו הרבה חלבון והן ללא גלוטן. ה"דבק" שמחבר אותן הוא ביצה, שיבולת שועל (קוואקר) וקמח חומוס קלוי, שבשונה מקמח החומוס הרגיל נותן טעם קצת יותר עמוק ומעניין לקציצה, שווה שיהיה לכם ממנו במטבח כתוספת נהדרת לקציצות, פשטידות ולחמים.
תוכלו למצוא היום קמח חומוס קלוי מוכן ברוב חנויות התבלינים, המוכרים מכירים אותו גם כ"קמח חומוס לגונדי", כן, אותו גונדי שהשתמשתי בו כאן.
לפני שמתחילים...
כמות הביצים במתכון גמישה בהתאם לגודל הביצים שיש לכם. הכי חשוב שהביצה תגיע לכל תוכן הקערה ותעטוף הכל.
המנוחה שניתן לתערובת הקציצות אחרי החיבור של כל המרכיבים מאפשרת לקוואקר לספוג את הנוזלים ולעבות את המסה שיש בקערה, אז כדאי לפרגן לה במנוחה של לפחות חצי שעה במקרר ואם אפשר שעה-עדיף.
אחרי שתוציאו את התערובת מהמקרר עדיין יהיו נוזלים בקערה וזה בסדר, סחטו היטב כל קציצה שתיצרו ביד ואז הניחו על תבנית האפיה.
במהלך האפיה בתנור כדאי להפוך אותן לפחות פעם אחת כדי שייאפו בצורה שווה וישחימו יפה.
מה צריכים? (כ-30 קציצות)
1 קישוא גדול
1 תפוא קטן
4 גזרים
חצי דלורית
1 בטטה גדולה
2 בצלים
2 שורש פטרוזיליה
4 שיני שום
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כורכום
מלח
פלפל שחור
כמון
5-6 ביצים
3/4 כוס שיבולת שועל ( קוואקר )
3/4 כוס קמח חומוס קלוי
1/4 כוס שמן זית
איך מכינים?
מקלפים את כל הירקות, מגררים או טוחנים בבלנדר לרצועות דקות ומוסיפים את הירוקים, התבלינים, הביצים, בקוואקר ושמן הזית.
בוחשים את תוכן הקערה טוב טוב בידיים ומעבירים למקרר למנוחה של שעה עד התגבשות התערובת.
כעבור שעה מוציאים מהמקרר ובוחשים שוב היטב(יהיו לתערובת המון נוזלים. זה בסדר) מניחים חופן בכף היד, יוצרים קציצה וסוחטים אותה היטב מכל הנוזלים.
משמנים נייר אפיה על תבנית שטוחה ועליה מסדרים את הקציצות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה (בעזרת תרווד בודקים שהמסה התייצבה דיה, אם עדיין לא לתת לה עוד כמה דקות) ואז הופכים ואופים לעוד 10 דקות עד להשחמה יפה.
מוציאים מהתנור, ממתינים עד קירור מוחלט ומגישים.
בתיאבון ❤️
אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!
Comments